Föredrag

Nya intryck förgyller vardagen. Det kan handla om att fylla på inspirationsförrådet, nyfikenhet på spännande platser, kunskapstörst eller helt enkelt underhållning. Visst kan man slå på en TV, men envägskommunikation är en sak medan ett riktigt bra föredrag med möjlighet att ställa frågor och tillsammans med andra följa med på såväl inre som yttre resor är en helt annan.

Mina föreläsningar innehåller ett stort antal bilder, sammanlänkade av berättelser kryddade med fakta, anekdoter, humor och annat som passar in i respektive föreläsningstema. I huvudsak vistas jag i naturen, men gillar också att besöka städer och blanda in historia, kultur, samhällskritik, arkitektur, filosofi, klimatfrågor och mycket mer.

Under åren har jag varit föredragshållare i ett stort antal sammanhang, till exempel fotofestivaler, foto-, föreläsnings- och pensionärsföreningsmöten, företagssammankomster, privatvisningar mm.

Mina aktuella program ser du nedan, mer info får du genom att klicka på länkarna därefter (den ena är riktad till fotoklubbar):

Nahanni – En tidsresa på vilda vatten
Svalbard – Svart kol och vita björnar
Gotland – Raukar, ruiner, rosor, runor och ryssar
Lyft din bild – Tips och trix för fotografen
Fotografiska bildföredrag med Mats Grimfoot (PDF)
Fotografiska bildföredrag (fotoklubbar) med Mats Grimfoot (PDF)

Ekonomi

Jag innehar F-skattsedel, fakturering sker i efterskott med 30 dagars förfallotid. Priset för en föreläsning är 4000:- + moms samt resekostnad på 25:-/mil + moms (jag utgår från Bengtsfors, Dalsland). Digitala föreläsningar kostar 2500:- + moms.